torsdag 20 december 2012

Journalist hotad!

I november började Aftonbladet sin granskning av mer eller mindre öppet rasistiska webbplatser, en av reportrarna var Åsa Linderborg. Efter det har Linderborg blivit utsatt för ett stort näthat, och blivit hotad på alla möjliga sätt via bloggar, mejl och telefonsamtal. I ett öppet brev skriver hon om detta, läs! Vad tror ni är anledningen till detta hat?

Bowling for Columbine- nu på Youtube

Känner du till Michael Moore? Han är en berömd och Oscars-belönad dokumentärfilmare, känd för samhällskritiska dokumentärer, ofta vinklade, ofta med humorn som vapen. 1999 sköt två tonåringar ihjäl 12 elever och en lärare i sin skola, Columbine High School. Moore gjorde då en dokumentär som helt enkelt ställer frågan: Varför? Efter de senaste skol-skjutningarna i USA har Moore lagt ut dokumentären på Youtube:
Bowling for Columbine

måndag 17 december 2012

Dödsskjutningarna i USA

Ingen har väl missat helgens rapportering kring dödsskjutningarna i USA. Här är en artikel som beskriver händelsen, och en som kanske leder till lite eftertanke.
Så gick det till
Vapenvåld vs rättigheter

Årets sista nyhetstest

Årets sista nyhetstest hämtar vi från GP:s Nyhetskollen

tisdag 11 december 2012

Cervenka ger en grundkurs i ekonomi!

Se gärna det här! Birger Schlaug intervjuar ekonomijournalisten Andreas Cervenka om hur ekonomin fungerar. En bra grundkurs... och tänkvärd!
UR: En bok, en författare: Andreas Cervenka

söndag 9 december 2012

Nytt nyhetsquiz!

Redaktören har (äntligen) hittat en ny källa för att konstrollera sina kunskaper om nyhetsveckan. Kolla in Brunchrapportens nyhetsquiz

onsdag 5 december 2012

Är tillväxt självklar?

Läs gärna den här texten: Det är SvD:s krönikör som i artikeln Tillväxten - en jobbig tvångströja ifrågasätter själva grunden för vår ekonomiska tillvaro: Hur ska tillväxten kunna fortsätta?

söndag 2 december 2012

Nyhetstest v.48

Ok, har du hängt med i veckans nyhetsflöde? Testa dig själv på DN