tisdag 28 april 2015

Prisbelönt dokumentär om Edward Snowden

Missa inte denna Oscars-belönade dokumentär om Edward Snowden, en bra utgångspunkt i diskussionen om våra rättigheter och statens säkerhet:
SVT Dox

söndag 26 april 2015

Jordbävningen i Nepal

I helgen skakades Nepal av en kraftig jordbävning. Du kan se en film från den här och läsa om vad Sverige gör här

onsdag 22 april 2015

Förbättras resultaten när datorerna tas bort?

Vad tycker du, är det bra eller dåligt när eleverna har varsin dator i klassrummet? Historieläraren Håkan Danielsson skriver i en debattartikel i DN att han är övertygad om att resultaten skulle förbättras utan datorer i klassrummet, men får mothugg av en annan lärare, Sabine Lovet som menar att eleverna måste lära sig hantera dem.

söndag 19 april 2015

Ny flyktingbåtskatastrof

Nu har det hänt igen, en stor båt med flyktingar har sjunkit i medelhavet, denna gången utanför Libyens kust. Troligtvis har runt 700 människor dött. Läs artikeln om katastrofen, och även en artikel som sätter in händelsen i ett lite större sammanhang:
DN- nära 700 döda
Splittrat EU väljer att stoppa huvudet i sanden

torsdag 16 april 2015

mera vårbudgeten

Här kan du se Jan Björklund (Fp) och Jonas Sjöstedt (v) debattera vårbudgeten:

måndag 13 april 2015

Vårbudgeten

Idag presenteras "vårbudgeten" av regeringen. Du kan läsa om vad regeringen gör för satsningar och prioriteringar här och på regeringens webbplats

onsdag 8 april 2015

Ny övervakningsskandal

Använder du tilläget "Webpage screenshot?" i Google Chrome? Det är i själva verket ett spionprogram, avslöjar Dagens nyheter idag. Läs om det, och läs också varför det kan vara allvarligt både för privatpersoner och företag: Googles slappa inställning är ohållbar

måndag 6 april 2015

Påvens påsktal

Som traditionen bjuder höll påven Franciskus en mässa på Peterplatsen på påskdagen. Läs om talet, vilka ämnen togs upp och varför tror du att han tog upp just dem? Vilken roll tror du att Påven spelar i dessa frågor?